Waarom heb ik dat niet eerder bedacht?

Geschreven op

Ken je dat gevoel dat je iets ontdekt en dat je je daarna niet meer voor kunt stellen dat je dat niet eerder bedacht hebt? Ik heb dat gevoel de afgelopen maanden zeer regelmatig gehad, namelijk op de momenten dat ik iemand uit mocht leggen wat er zou gaan veranderen in de vernieuwde leeromgeving.

De vernieuwde leeromgeving die begin deze maand gelanceerd is, heeft namelijk een aantal nieuwe mogelijkheden die ontzettend logisch zijn, maar waar ik toch niet eerder aan gedacht heb.

Toen we de "oude" leeromgeving ontwikkelden, was die vrijwel volledig gericht op de communicatie met mijn leerlingen. Ouders konden wel over hun schouder meelezen, maar hadden geen "eigen plekje".

Natuurlijk is de daadwerkelijke begeleiding van leerlingen ook het belangrijkste onderdeel van mijn werk, maar om die begeleiding echt goed vorm te geven is er meer nodig, bijvoorbeeld een goede samenwerking met de ouders en leerkrachten van mijn leerlingen.

Gelukkig is die samenwerking over het algemeen heel goed, maar helemaal handig was het niet altijd. Als ik een filmpje maakte voor een leerling, zette ik hem in de leeromgeving. Maar daar zag de leerkracht hem niet, dus voor hem (of meestal haar) was het dan wel fijn als ik het filmpje nog even mailde. Stuurde ik een verslag van een sessie naar een ouder via de leeromgeving, dan moest ik er aan denken om het ook naar de leerkracht te mailen. Dat moest toch makkelijker kunnen...

En inderdaad, het kan makkelijker! In de vernieuwde leeromgeving krijgen leerkrachten (na toestemming van de leerling en ouders) een eigen account, zodat ze de opdrachten en filmpjes ook kunnen bekijken. Verder is er nu een logboek waarin zowel de leerlingen, hun ouders, hun leerkrachten als ik opmerkingen kunnen plaatsen. Dus geen wisselschriftjes, losse e-mails, etc. meer, maar alle informatie en communicatie op 1 plek bij elkaar.

Dat ik dat toch niet eerder bedacht heb! 

Zoek jij een remedial teacher die gebruik maakt van deze leeromgeving? Kijk dan eens hier wie er bij Mijn Superkracht aangesloten zijn!

Of wil je zelf gebruik gaan maken van de leeromgeving? Dan vind je hier alle informatie.